Yhtiön historia on yli 40 vuotta pitkä ja monivaiheinen.

OLP-Tuotanto on aloittanut toimintansa vuonna 1977 vanhassa Kehä III varrella sijainneessa navetassa. Silloin yhtiö toimi nimellä Ohutlevypuristamo Virtanen & Eronen. Nimi tulee perustajakaksikon mukaan, sillä yhtiön perustivat Pekka Eronen ja Leo Virtanen. Myöhemmin Pekka osti yhtiön itselleen ja yhtiö sai nykyisen nimen OLP-Tuontanto. Nimi on siis lyhenne alkuaikojen Ohutlevypuristamon nimestä.

Navetta sai jäädä historiaan yhtiön toiminnan kasvaessa. Ensimmäinen tuotantotila, tutummin punainen halli, valmistui Petikkoon vuonna 1984. Toiminnan kasvu jatkui ja vuonna 2004 oli tarve laajentaa, jolloin valmistui toinen halli sekä toimistotilat punaisen hallin viereen. Lisälaajennukselle tuli jälleen tarvetta. Se toteutettiin vuonna 2010 ja siihen tuli myös lisää sekä tuotanto- että toimistotilaa.

Lokakuussa 2010 yhtiö sulautui toiseen metallialan yritykseen nimeltään Lahtinen & Riksman OY OLP-Tuotannon ostaessa kyseisen yrityksen. Henkilömäärä on kasvanut tasaisesti aiemmin, mutta yrityskauppa toi henkilöstömäärään suuren kasvun. Suurin osa henkilöstöstä omaa pitkän työuran OLP:lla.

2010- luku alkoi yrityskaupan tuoman muutoksen vallassa. Myöhemmin, vuonna 2013, Pekan tyttäret perivät yrityksen ja Susanna Sillanpää oli yhtiön toimitusjohtajana tammikuuhun 2021 asti. Vuosikymmenen vaihtuessa tuli jälleen kauppojen aika. Helmikuussa 2021 OLP:lla myyntijohtajana tunnettu ja pitkän uran tehnyt Antti Oksa osti yhdessä Janne Oksan ja Esa Kuokan kanssa OLP-Tuotannon liiketoiminnan. Muutos oli luonnollinen jatkumo, sillä johtaminen ja yhtiön toiminnasta vastaaminen oli aiemminkin valtaosa Antin työtä. Toiminta jatkuu samoissa tiloissa pitkäaikaisen henkilöstönsä panoksella sekä samalla nimellä yhtiön historiaa ja perinteitä kunnioittaen.