Jätä hitsaus, kuten esimerkiksi alumiinin hitsaus, ja kokoonpano alan asiantuntijan tehtäväksi. Yrityksessämme kokoonpanohitsaukset sekä viimeistelyhionnat, kiillotukset ja peittaukset tehdään aina kokeneiden hitsaajiemme toimesta. Meillä on myös automaattihitsauskoneita, joilla sarjatuotanto tapahtuu sujuvasti ja laadukkaasti.

Robottihitsaus tekee tasavarmaa ja laadukasta jälkeä

Robottihitsaus on valintasi, kun haluat takuulla laadukasta ja tasavarmaa jälkeä. Robottihitsauksen avulla hitsaussaumat ovat joka kappaleessa identtiset, jolloin sarjojen sisällä ei synny eroavaisuuksia. Näin isommistakin sarjoista saadaan taatusti huippulaadukasta viimeisteltyä jälkeä. Robottihitsauksessa itse hitsaaminen on automatisoitu roboteille ja robotit tekevät hitsauksen tietyn ohjelman perusteella. Robottihitsauksessa hitsaajat vastaavat prosessin valvomisesta ja ohjauksessa, mutta hitsausrobotiikka tekee automatisoidun hitsauksen.

Mitä robottihitsaus tarkoittaa?

Robottihitsauksella tarkoitetaan yleisesti ottaen automatisoitua hitsausmenetelmää, jossa robotti kuljettaa hitsauspoltinta hitsauksen aikana. Kappale, jota hitsataan, on kiinnitetty liikkuvaan tai kiinteään kiinnittimeen. Yleisin robottihitsauksen hitsausmenetelmä on MIG/MAG-hitsaus, mutta hitsausmenetelmänä voidaan käyttää myös esimerkiksi TIG-hitsausta.

Mitä etuja robottihitsauksessa on?

Robottihitsauksen mahdollisesti isoin etu on hitsausprosessin nopeutuminen ja näin ollen kustannustehokkuus. Hitsaus on robotiikan avulla erittäin tarkkaa ja esimerkiksi tästä syystä robottihitsauksessa syntyy vähemmän jätettä. Robottihitsaus on myös paljon turvallisempaa ja vähentää työtapaturmia verrattuna manuaaliseen hitsaukseen.

MIG hitsaus

MIG-hitsaus -sanaparin MIG tulee englanninkielen sanoista Metal-Arc Inert Gas Welding. Metallikaasukaarihitsaus on (MIG) kaasukaarihitsausprosessi ja siinä tuotettu valokaari palaa suojakaasun ympäröimänä hitsauslangan ja hitsattavan kappaleen välissä. Näin ollen sula metalli siirtyy langan päästä hitsisulaan. MIG-hitsaus on luultavasti kaikista yleisin hitsaustapa ja sitä käytetään usein robottihitsauksessa. MIG-hitsaus sopii hyvin alumiinin, kuparin ja nikkelin hitsaukseen.

TIG hitsaus

TIG-hitsaus -sanaparin TIG tulee englanninkielen sanoista Tungsten Inert Gas Arc Welding. TIG-hitsausta käytetään tavallisesti putkipalkkien, putkistojen, ruostumattomien putkien sekä ohuiden aineiden hitsaukseen – voidaan hitsata jopa noin 0,1 millimetrin paksuisia ”kappaleita”. TIG-hitsausta voidaan voidaan käyttää myös alumiinin hitsaukseen. Hitsattu kappale voidaan peitata ja hioa.

hitsaus käsin tuotettuna tarkasti

Oletko vailla metallin koneistusta? Palvelemme sinua mielellämme.

Manuaalihitsauksen lisäksi käytössämme on laadukkaat hitsausjigipöydät, pyöritysautomaatit sekä peittauslaitteisto. Olipa mielessäsi sitten vaikkapa MIG-, TIG- tai alumiinin hitsaus, osaamiseemme voit luottaa kaikissa hitsaustarpeissa.

Kysy lisää – tilaa hitsaus ammattilaiselta

Antti Oksa Toimitusjohtaja
040 740 5255 antti.oksa@olp.fi